sdf anno 1968 Egyenesen a kaptárból!

Biksi Méhészet

Tradíció. Minőség.

sdds

A Biksi Méhészetet Nagyszüleink Alapították  1968-ban, Százhalombattán. Az elmúlt évtizedekben felhalmozott tudás és tapasztalat révén rendkívüli minőségű és igazán széles skálán kínáljuk saját őstermelői tevékenységünkből származó méhészeti termékeinket.

Nagyszüleink tudása hihetetlen tapasztalaton, megannyi kalandos élményen át, a méhek iránti végtelen tiszteleten alapszik. A méhészet csúcsán közel fél ezer családdal termeltek az aktuális igényeknek megfelelően, és látták el vásárló körüket itthon és a nagyvilágban mézzel, méhpempővel, virágporral és méhviasszal.

Mára a Biksi Méhészet tevékenysége szűkült, a nagykereskedelmi tevékenység helyett, közvetlenül mézvásárlóink igényeire fókuszálunk. Tradícionális méhészeti módszerek mellett kínálunk díjnyertes termelői kezeletlen mézeket, nyers virágport, dolgozzuk fel méhviaszunkat. 2021-ben ismét elérhető lesz valódi, hagyományos, tiszta, méhek által termelt méhpempő is a Méhészetben.

Kaptárak az akácerdőben.
Méhpempő, egyenesen a kaptárból!

A Biksi Méhészet vándorméhészet, ami azt jelenti, hogy tavasztól-őszig járjuk az ország legszebb tájait a méhekkel. Bázisunk Százhalombattán van, ahol egész évben lehetőséget biztosítunk mézvásárlásra. Mézeinket elsősorban Somogy, illetve Fejér megyébe gyűjtik a méhek. Nyers virágporunk tavaszi szedésű, így akár a parlagfű pollenre allergiások is fogyaszthatják.

q

Díjnyertes méhecskék

A Biksi Méhészet mézes portékái saját őstermelői tevékenységből származnak. A egrangosabb megmérettetésen az “Év Kiváló Magyar méze versenyen az ország valamennyi méhészének méze és a kereskedelmi forgalomban kapható mézek nevezhetőek, amik laboratúriumi és ízvizsgán is megmérettetnek a szakmai zsűri vezetésével. Büszkék vagyunk arra, hogy ezen a rangos eseményen évről-évre kiváló eredményekkel térhetünk haza.

Díjnyertes méhecskék, elismert méhészek.

A Biksi Méhészet mézeinek kiválóságáról az ország legrangosabb mézversenyén elért eredmények is tanúskodnak. Azonban nemcsak a mézeik, Nagyszüleink is megbecsült tagjai a méhész társadalomnak. Szakmai munkásságukat és több évtizedes példamutatásukat az Országos Magyar Méhészeti Egyesület 2014. júniusában Aranyokleveles Méhész kitüntetéssel ismerte el.

2021″ – A 2020-as évre vonatkozóan három mézünk is remek eredménnyel zárta az “Év méze” versenyt. Virágmézünk arany fokozatú elismerésben részesült, kategóriájában a dobogó második fokán végzett. Mézharmat mézünk arany, akácmézünk bronz minősítéssel büszkélkedhet. Az elismerő oklevél értelmében 2021-ben viselhetjük a különleges címkéket.

2018 “- A 2017-es évben két kategóriában értünk el helyezést. Virágmézünk arany fokozatú elismerésben részesült, míg Mézharmat mézünk az “Év méze” abszolút versenyben a II. helyezést érte el. Az elismerő oklevél értelmében 2018-ban viselhettük a különleges címkéket.

2017″ – A 2016-os év termése rendkívüli sikereket hozott a Méhészet életében. Akác mézünk nemcsak dobogós lett, de az “Év kiváló magyar méze” abszolút kategóriájában első helyezést ért el, ezzel az ország legjobb mézének járó címet kivívva. Mézharmat mézünk aranyérmes minősítést kapott, míg lépes mézünk bronzérmes lett. A címet 2017-ben viselhettük.

2016 “- A 2015-ös év termése két kategóriában is érmet nyert. Mézharmat mézünk különösen nagy sikert aratott a szakértők körében. Az “Év kiváló magyar méze” abszolút kategóriában a dobogó harmadik fokán végzett. Akácmézünk arany fokozatú elismerést szerzett. A címkéket 2016-ban viselhetttük.

2014″ – A 2013-mas év termése két kategóriában hozott érmet. Repcemézünket aranyéremmel, míg édesharmat mézünket ezüst éremmel jutalmazták. Az elismerést és az ezzel járó címet 2014-ben viselhettük mézeink kiválóságának tanusítványaként.

2013″ – 2012-ben valódi éremesővel tértünk haza Gyuláról. Legbüszkébbel lépes akácmézünkre voltunk, mely az “Év kiváló magyar méze” abszolút kategóriában első helyezést ért el. Aranyérmet fokhagymás akác- és akácmézünk, ezüstöt vegyes virág mézünk, bronzot gyümölcs mézünk nyert.

2012 “- A 2011-es év termésével neveztünk először az Országos magyar Méhészeti Egyesület megmérettetésére, ahol kereskedelmi forgalomban lévő és kistermelői mézeket értékelnek. Az “Év kiváló magyar méze” abszolút kategóriájában repcemézünk első helyezést ért el, az ország legjobbjaként. Akácmézünk arany fokozatú, olajfűz és vegyes virág mézünk ezüst fokozatú elismerésben részesült, míg hársmézünk bronzérmet szerzett kategóriájában.