Díjak – elismerések

A Biksi Méhészetet Nagyszüleink, Biksi István és Pannika alapították 1968-ban. Szakmai munkásságukat és több évtizedes példamutatásukat az Országos Magyar Méhészeti Egyesület 2014. júniusában Aranyokleveles Méhész kitüntetéssel ismerte el. A Biksi Méhészet számos szakmai újítás kidolgozásában vett részt. Azonban nemcsak a technológia, hanem a méhész társadalom életének szervezésében is oroszlánrészt vállaltak. Vándorméhészekként az országot járva rengeteg jó baráttal, ma már kalandos történettel gazdagodtak. A mai napig, az egyik legemlékezetesebb esemény, hogy Magyarországon megrendezésre kerülhetett 1983-ban az Apimondia, a méhészek világtalálkozója.

Minőség. Tradíció.

A Biksi Méhészetben töretlen elvárásként fogalmazódott meg, a kiválóságra való törekvés. Bármi is volt az adott időszak sláger terméke, azt csakis kiváló minőségben szállította a Biksi Méhészet. Az 1970-es évek elején a méhek által termelt méhpempő, majd a virágpor, végül és legtartósabban a méztermelés került a fókuszba. A Biksi Méhészet 2010-ben nyitotta meg kapuit a mézvásárlók felé. Addig kizárólag nagykereskedelmi értékesítés volt a fókuszban. Ekkor azonban megváltozott a lépték, és egyértelműen az a cél fogalmazódott meg, hogy minél több magyar háztartásba kerüljön kiváló minőségű, magyar termelői méz. Fontosnak tartottuk, hogy mézeink minőségét a szakmai előtt is megmutassuk, ezért szinte rendszeresen indulunk az ország legrangosabb mézversenyén. Az “Év Kiváló Magyar méze versenyen az ország valamennyi méhészének méze és a kereskedelmi forgalomban kapható mézek nevezhetőek, amik laboratúriumi és ízvizsgán is megmérettetnek a szakmai zsűri vezetésével. Eredményeink:

 

  • 2021″ – A 2020-as évre vonatkozóan három mézünk is remek eredménnyel zárta az “Év méze” versenyt. Virágmézünk arany fokozatú elismerésben részesült, kategóriájában a dobogó második fokán végzett. Mézharmat mézünk arany, akácmézünk bronz minősítéssel büszkélkedhet. Az elismerő oklevél értelmében 2021-ben viselhetjük a különleges címkéket.
  • 2018 “- A 2017-es évben két kategóriában értünk el helyezést. Virágmézünk arany fokozatú elismerésben részesült, míg Mézharmat mézünk az “Év méze” abszolút versenyben a II. helyezést érte el. Az elismerő oklevél értelmében 2018-ban viselhettük a különleges címkéket.
  • 2017″ – A 2016-os év termése rendkívüli sikereket hozott a Méhészet életében. Akác mézünk nemcsak dobogós lett, de az “Év kiváló magyar méze” abszolút kategóriájában első helyezést ért el, ezzel az ország legjobb mézének járó címet kivívva. Mézharmat mézünk aranyérmes minősítést kapott, míg lépes mézünk bronzérmes lett. A címet 2017-ben viselhettük.
  • 2016 “- A 2015-ös év termése két kategóriában is érmet nyert. Mézharmat mézünk különösen nagy sikert aratott a szakértők körében. Az “Év kiváló magyar méze” abszolút kategóriában a dobogó harmadik fokán végzett. Akácmézünk arany fokozatú elismerést szerzett. A címkéket 2016-ban viselhetttük.
  • 2014″ – A 2013-mas év termése két kategóriában hozott érmet. Repcemézünket aranyéremmel, míg édesharmat mézünket ezüst éremmel jutalmazták. Az elismerést és az ezzel járó címet 2014-ben viselhettük mézeink kiválóságának tanusítványaként.
  • 2013″ – 2012-ben valódi éremesővel tértünk haza Gyuláról. Legbüszkébbel lépes akácmézünkre voltunk, mely az “Év kiváló magyar méze” abszolút kategóriában első helyezést ért el. Aranyérmet fokhagymás akác- és akácmézünk, ezüstöt vegyes virág mézünk, bronzot gyümölcs mézünk nyert.
  • 2012 “- A 2011-es év termésével neveztünk először az Országos magyar Méhészeti Egyesület megmérettetésére, ahol kereskedelmi forgalomban lévő és kistermelői mézeket értékelnek. Az “Év kiváló magyar méze” abszolút kategóriájában repcemézünk első helyezést ért el, az ország legjobbjaként. Akácmézünk arany fokozatú, olajfűz és vegyes virág mézünk ezüst fokozatú elismerésben részesült, míg hársmézünk bronzérmet szerzett kategóriájában.

A díjak mellett mégis az a legnagyobb elismerés, amikor vásárlónik arcára mosolyt csalnak mézes ízeink, méhészeti termékeink.

Hello Nosalty!

Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Nosalty #HÁZICSEMEGE sorozatában, a Biksi Méhészet is helyet kapott. A rólunk szóló anyagot itt találjátok, a linket pedig egy kisfilmet nézhettek meg: https://www.nosalty.hu/ajanlo/hazicsemege-biksi-meheszet

Köszönjük Magyar konyha!

A Biksi Méhészetben járt a Magyar Konyha magazin szerkesztősége! Nagyon köszönjük a kedves szavakat és a csodálatos cikket!

InStyle - Karácsonyi ajánló

Az InStyle karácsonyi ajánlójában a Biksi Méhészet 100% tömbgyertyája is helyet kapott. Nagyon büszkék voltunk a megjelenésre, hogy a #vegyélhazait kezdeményezés részeként, Méhészetünk portákája is helyett kapott a Magazinban.

Az ország legfinomabb mézei között

Az index.hu is lehozta az ország legrangosabb mézversenyének eredményeit, ahol a Biksi Méhészet akácméze az első lett, a legfinomabb hazánkban. Összefoglaló a 2016-os "Év kiváló magyar méze" versenyről.

q

Üdv a Biksi vándorméhészetből!

2020 őszén, nálunk járt a Család-Barát Magazin. Egy igazán kedves videós anyag készült, amiben a vándorméhészet őszi feldatait mutatjuk.